Etusivu/frontpage Kasvattaja/breeder Marsut/cavies Myynnissä/for sale Marsu infoa/cavy info facebook

Käy tutustumassa kasvattamiini väreihin täällä!

Marsut etsivät hyviä lemmikkikoteja, joissa niistä ollaan valmiita pitämään hyvää huolta mahdollisesti jopa 6-vuotta. En myy marsuja yksineläjiksi ja minulle on hyvin tärkeää, että marsut pääsee hyvään ja huolehtivaan kotiin. Marsuista luovutaan helposti kiinnostuksen loputtua 1-2vuotiana (lapsille tulee muita harrastuksia, perhettä alkaa vaivaamaan ajanvähyys jne. syitä), jonka takia etusijalla ovat ne jotka ovat etukäteen miettineet, että marsuille voitaisiin tarjota koti jopa 5-6v. Marsun keskimääräinen elinikä on 3-5v. Jos etsit lyhytikäisempää lemmikkiä esimerkiksi OSJH:n sivuilta löytyy Oululaisten hamsterikasvattajien yhteystietoja.

Kerrothan millaisen kodin olet marsuille valmis tarjoamaan.  Marsut asuvat Oulusalossa. Marsun omistajan tulee olla valmis viemään marsu tarvittaessa eläinlääkäriin. Otathan huomioon, että Eläinlääkäri voi maksaa yleensä 70-200e/ kerta. Jos epäilet, että voisit olla marsuille allerginen käy allergia testeissä ennen marsun hankintaa. Heinä on myös yksi allergisoiva tekijä, joten ennen marsun hankintaa on hyvä ostaa kaupasta heinää kotia ja kokeilla tuleeko siitä allergiaa. Minulta voi saada myös marsuja allergia kokeiluun Ouluun ja lähistölle ruokineen ja tarvikkeineen 20e/viikko (tai alle) ja 30e/1+-2viikkoa.

yksivärinen naaras poikanen 70e (mahdollisesti ulkomuotonäyttelytasoinen 80e), yksivärisen uros poikasen hinta on 60e (70e mahdollisesti ulkomuotonäyttelytasoinen). Kaikki poikaset sopivat Pet-näyttelyihin.

California/kuviolliset urokset 60-80e, California/kuviolliset naaraat 70-80e, vanhemmat marsut tapauskohtaisesti. 

Sivun alalaidassa tulevat yhdistelmät:

Asialliset yhteydenotot, mailitse, whats appilla tai soittamalla, ei mielellään tekstiviestillä. 

Lea 0407768017 tai lea.rahtu-korpela(at merkki)outlook.com (ei arkisin ennen kello 17). Nopeiten yhteyden saa soittamalla tai whats appilla.

Kuljetus apua mahdollista Rovaniemelle omien menojen puitteissa

HUOM! Otathan huomioon, että urosmarsujen kanssa voi joskus käydä niin, että ne joudutaan erottamaan vierekkäisiin häkkeihin. 80% urosmarsuista tulevat toimeen koko elämänsä ajan yhdessä ja ovatkin yleensä todella hyviä kavereita, mutta 20% voi tulla jossakin vaiheessa elämää kinaa ja ne saatetaan joutua erottamaan vierekkäisiin häkkeihin, jolloin niillä on kumminkin seuraa toisistaan. Yleensä toimeentulemista edesauttaa tilava häkki. Minimi 120x60 , mutta mitä isompi sen parempi. Kerroshäkissä suositeltavaa olisi, että yhden kerroksen minimikoko olisi se 120x60cm. Suosittelen marsuille seuraavia häkkejä: kärkkäisen verrkokaupasta 140cm häkkiä tai zooplus sivuilta 160cm häkkiä. Käyhän lukemassa täältä urosten ja naaraiden välisistä roista: Uroksien ja naaraiden erot

Naaraat: Ei vapaana

Urokset: Uros pari vapaana alustavasti varattu 9.12.18 ! Kuvat alla, yhteydenotot 0407768017 Ovat veljeksiä syntyneet 23.11, luovutuksessa aikaisintaan 5-6viikkoisina, kun ovat saavuttaneet 300gramman painon. (5viikkoa 28.12). Tällähetkellä ovat 2 viikkosia, joten luonteesta on vaikea sanoa vielä, koska ovat 90% ajasta ihan emon kintereillä, vanhemmat ovat seurallisia ja helppoja käsitellä. 

Almond's Ultimate, saffron uros, punaiset silmät, Sopii niin lemmikiksi kuin näyttelymarsuksi, 60e, alustavasti varattu
Almond's Ultrasonic, cream uros, 60e, alustavasti varattu
60e/kpl eli 120e/pari
vapaana olevat pojat: 
(väri: DEW=Valkoinen ja väri: buff=ruskea)
23.9.18 Almond’s Nobert ja 16.11.18 Almond’s Try to be cool if you dare, luovutus 21.12.18 lähtien (jos pienempi saavuttanut 300g painon). Molempia on käsitelty poikasesta asti. Luonteeltaan Nobert on hiukan vilkkaampi, kun taas valkoinen poika vaikuttaa rauhallisemmalta, ainakin tällähetkellä. Molemmat sopii myös näyttelyihin, mikäli näyttelyt kiinnostaa. 
Näille järjestyy kuljetus apua mahdollista Rovaniemelle omien menojen puitteissa joulunaikaan.

Alla tulevat yhdistelmät 2018, nämä kaksi naarasta saamassa vielä poikasia joulukuussa: 

 Lue tämä mikäli olet kiinnostunut tulevista poikueista: joka yhdistelmästä ei tule välttämättä poikasia vapaaksi. Voit esittää varatessaa toiveen, että millaisia marsuja mieluiten haluaisit. Ennakko varaus ei tarvi olla sitova. Ilmoitamme vain millaisia poikasia on syntynyt. Almond's kasvattien omistajat ensisijalla poikasten varausjonossa. 90% varaajista haluaa naaras marsuja, joten hieman vuodenajasta riippuen välillä naaraita voi joutua odottamaan pitkäänkin, koska keskimäärin tarvitaan 3-4 onnistunutta poikuetta, niin, että sieltä tulee vapaaksi 2 naarasta. Tietenkin olisi mukavaa, jos voisin päättää kasvattavamme vain naaras marsuja, mutta valitettavasti monesti joutuu toteamaan että tässä poikueessa on 3 urosta, seuraavassa on 1 naaras ja 3 urosta ja naaras jää kotia. Joten tämän takia vapaaksi tulee yleensä enemmän uros marsuja. Uroksissakaan ei ole mitään vikaa, luonteeltaan ne on yleensä naaraita sosiaalisempia ja kiintyvät paremmin omistajaan kuin naaras marsut ja jotkus ovat häkissä naaraita siistimpiä. Yleensä marsulassa omat suosikit onkin uros marsuja. Osalle uros pareista toki voi tulla ongelmia, mutta kyllä ne naaraatkin pomottavat toisiaan. Ainut ero, että jos haaveilee isosta marsulaumasta silloin on parempi odottaa naaras marsuja. Joten jos tiedät, että tulet haluamaan esim kuusi marsua suosittelen sillon naaraita. Täältä voit vielä lukea eri sukupuolista: naaraat ja urokset

www.marsula.net